משרדנו מתמחה בכל הסוגיות המשפטיות הנוגעות למחלוקת בין בני משפחה, לרבות עריכת הסכם ממון, הסכם גירושין. ייעוץ וייצוג בתביעות לדמי מזונות, משמורת ילדים, פירוק שיתוף, ואפוטרופסות.
פירוק תא משפחתי כרוך ברוב המקרים בקרב על מזונות, משמורת ילדים וחלוקת רכוש.
גירושים עלולים להתדרדר לסכסוך מר ארוך ויקר שאינו חף מיצר נקמנות בחסות החוק
תביעת מזונות- לרוב מדובר בתביעה למזונות ילדים המוגשת ע"י האם בשם הילדים כנגד האב. החשש הרווח בקרב נשים המצויות בהליכי גירושים הינו, שהבעל יצור מצג לפיו הכנסתו קטנה יותר מזו שהשתכר בעבר, בין אם ע"י הצגת תלוש שכר שאינו משקף את המציאות ובין אם ע"י עזיבת מקום העבודה או יציאה מהארץ שלא על מנת לחזור ובכך להתחמק מתשלום מזונות.
בפני האישה עומדת האפשרות לבקש צו לעיכוב יציאה מהארץ על מנת שלא תמצא עצמה במצב בו הבעל עזב את הארץ, וקיים חשש ממשי שהבעל לא יוכל לעמוד בנטל דמי מזונות הילדים יחד עם זאת מוגשת לא אחת בקשה לצו עיכוב יציאה מהארץ ולו רק כדי ליצור לחץ על הבעל.
משמורת ילדים- במסגרת תביעה למשמורת שלרוב מוגשת ע"י האם,מתבקש ביהמ"ש לקבוע בידי מי ליתן את המשמורת. כאשר לא מדובר במשמורת משותפת, עלול אחד הצדדים להגיש בקשה לצו עיכוב יציאה מהארץ נגד הילדים, כדי למנוע מההורה השני אפשרות של הברחת הילדים או לחילופין יציאתם מהארץ ללא הסכמתו.
פירוק שיתוף – תביעה לפירוק שיתוף מתייחסת לרכוש שנצבר במהלך שנות הנישואים אותו יתבקש ביהמ"ש לחלק בין הצדדים. גם בתביעות אלו מוגשות בקשות למתן צו עיכוב יציאה מהארץ כנגד בן הזוג בטענה שקיים חשש סביר שבן הזוג יבריח נכסים לחו"ל ובכך יעמיד בסכנה את האפשרות לממש את פסק הדין.
חשוב לציין- כי ניתן להגיש בקשה לצו עיכוב יציאה מהארץ, גם אם לא הוגשה תביעה ובתנאי שזו תביעה תוגש בתוך 7 ימים.
הסמכות להוציא צו עיכוב יציאה מהארץ נתונה לא רק לבית המשפט לענייני משפחה אלא גם לרבנות, במיוחד כאשר קיים חשש שבריחת בן הזוג ללא מתן גט, עלולה לגרום לאישה למצוא עצמה עגונה . לחילופין, בית הדין הרבני יוציא צו עיכוב יציאה מהארץ באם ישתכנע שהדבר עלול למנוע מימוש פסק דין.
עיכוב יציאה מהארץ מהווה סנקציה קשה מאד במיוחד כלפי מי שעבודתו בחו"ל או אפילו כלפי מי שמחלק את זמנו בין ישראל לחו"ל. לא אחת משמשת סנקציה בידי צד לסכסוך ככלי ניגוח כלפי בן הזוג בניסיון ללחוץ עליו להיכנע לדרישותיו, אלא שלעיתים עלול להביא הדבר להחרפת הקרע בין בני הזוג, ומניעת אפשרות להגיע לפתרון.
הסכם ממון טרם הנישואין, שקיבל תוקף של פסק דין, המסדיר את הזכויות והתביעות ההדדיות בין בני הזוג, עשוי למנוע רבים מהסכסוכים בין בני זוג, פניה לבתי משפט, בזבוז משאבים כספיים ונקיטה בהליכים קיצוניים כגון צו עיכוב יציאה מהארץ.